Geplaatst op 29 oktober 2019

In gesprek met Patrick Kars van B-RED Events

In gesprek met Patrick Kars van B-RED Events:

‘HET GEEFT EEN KICK OM MENSEN EEN FANTASTISCHE AVOND TE BEZORGEN’

Met de combinatie van geweldige muziek, een opzwepende act en een hoop vrolijke feestgangers zet DJ-RED in een uitverkocht Cascade regelmatig de tent op zijn kop. De roodharige dj, in het dagelijks leven beter bekend als Patrick Kars, zorgt met zijn act voor onvergetelijke avonden waar bezoekers uit Ambacht en omstreken veel plezier beleven en nog lang over napraten.

Al sinds zijn jeugd is Patrick bezeten van muziek. Dat kreeg hij van huis uit mee; zijn vader reisde rond met een drive-in show. Van hem leerde Patrick de fijne kneepjes van het vak. Patrick was nog maar 16 jaar toen hij als dj begon te draaien bij de Ambachtse korfbalvereniging DVS’69. Al snel daarna werd hij als dj gevraagd voor schoolfeesten en werd hij de vaste dj voor speeddating feesten op een boot (met ruim 500 vrijgezellen!) en allerlei andere uitgaansgelegenheden in de regio.

Rood
Gevolg van het succes was dat Patrick op zoek moest naar een vaste plek waar hij feesten voor een groot publiek kon organiseren. In Cascade vond hij een geschikte ruimte. Het allereerste feest op deze locatie organiseerde hij in mei 2005, het thema van de avond was ‘Rood’. “In die periode had Marco Borsato een hit te pakken met ‘Vandaag is Rood’, daardoor werden wij geïnspireerd. In Cascade werd het een groot succes, iedereen kwam in het rood gekleed die avond. We besloten meteen om er een terugkerend evenement van te maken”, vertelt Patrick.

Jump-hit
Dit plan moest echter een tijdje wachten. Patrick kreeg het te druk met de podiumact ‘Jeckyll & Hyde’ waar hij het gezicht van was. ‘Freefall’ was de eerste jumpstyle-hit in Nederland; de instrumentale single veroverde binnen een week de nummer 1-positie in de Top 40. In de bijbehorende videoclip racen Lego-poppetjes in hun autootjes naar een computer om naar filmpjes van jumpers te kijken. Deze jumpers maakten, samen met twee danseressen, deel uit van de liveshow van Jeckyll & Hyde. Jumpen was hot! “Het was echt een gekkenhuis, we hebben alle discotheken in Nederland van binnen gezien. Ook in het buitenland werd het een grote hit, met optredens in Spanje en Italië tot Estland en Polen. Heel druk, maar geweldig om mee te maken.”

B-RED
Onder de vlag van zijn eigen evenementenbureau B-RED Events organiseert Patrick tegenwoordig nog steeds feesten in Cascade, zoals The 70-80-90-00’s Party waar alle hits vanaf de jaren ‘70 tot nu worden gedraaid. Zijn specialiteit is het draaien van dance en 90’s hits, maar mede dankzij de ervaring van de drive-in show heeft Patrick zich ontwikkeld tot allround dj. “Het draait om mensen entertainen, je moet goed aanvoelen wat zij willen horen en met de muziekkeuze een bepaalde sfeer creëren. Ik zoek echt de interactie met het publiek en maak veel gebruik van de microfoon. Het geeft me een enorme kick als mensen helemaal uit hun dak gaan op de dansvloer en een fantastische avond hebben.”

Fout Feest
Een vaste traditie is de Foute Party waarmee DJ-RED het jaar in Cascade afsluit. Samen met dj Ruben draait hij alle foute hits en videoclips. “En dat helemaal in kerstsfeer. Het is een grote verkleedpartij met kerstmuziek en allerlei gekkigheid zoals de ‘Verruckte Halbe Stunde’. Een foute feestzanger maakt de gezelligheid compleet. Op deze avonden hebben we toch 550 mensen in huis die komen voor een geweldig feest en vermaakt willen worden. Ik zie veel vaste gasten in de zaal, er zijn al behoorlijk wat stelletjes die elkaar tijdens deze feesten gevonden hebben“, lacht Patrick.

Samenwerking
Over de samenwerking met Cascade is Patrick goed te spreken. “De kwaliteit van het licht en geluid zijn voor mij natuurlijk heel belangrijk, de techniek is altijd goed geregeld. Door de jaren heen heb ik het team goed leren kennen, het zijn vertrouwde mensen waar ik een goede band mee heb opgebouwd. Cascade is een fijne thuisbasis, alle faciliteiten zijn er aanwezig. Ik heb veel plezier in mijn werk, ik blijf dit doen zo lang als ik kan!”

Kijk voor meer informatie op de website van B-Red Events