Geplaatst op 23 april 2019

Terugblik partnerbijeenkomst Stichting ANDERS

Stichting ANDERS is een snel groeiend ondernemersnetwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. De stichting verbindt lokale ondernemers met hun eigen product, dienst of speciale talent aan lokale hulpvragen van kwetsbare inwoners. Jaarlijks kunnen de ruim 200 ondernemers binnen dit netwerk veel mensen helpen die deze hulp keihard nodig hebben. En dit alles onder het motto: ‘Want geven maakt rijk!’ Cascade draagt deze organisatie uiteraard een warm hart toe en is enthousiast over hun mooie, sociale projecten.

Partnerbijeenkomst
Via LinkedIn had Aafke van de Peppel-Vonk, planner en evenementencoördinator bij Cascade, al geruime tijd contact met Robert de Heer van Stichting ANDERS. De link was dus letterlijk snel gelegd;
Stichting ANDERS vond in Cascade de geschikte locatie om hun partnerbijeenkomst te organiseren. Alle bedrijven die zich bij hen als partner hebben aangesloten, waren voor deze jaarlijkse bijeenkomst uitgenodigd. Cascade wilde hier graag een bijdrage aan leveren en stelde de Xebiuszaal voor een vriendelijke prijs beschikbaar. Tijdens de voorbereiding werden de wensen en de invulling van het programma besproken. De zaalopstelling, techniek, audiovisuele middelen en de horecavoorzieningen werden hierop afgestemd. Het team van Cascade zorgde ervoor dat voor aanvang alles klaarstond zoals besproken. Stichting ANDERS kleedde de entree en de zaal nog extra feestelijk aan met ballonnen en banners.

Programma
Donderdag 4 april was vanaf 19.45 uur de ontvangst van ruim 100 partners van Stichting ANDERS. Op de tafels stond een variatie aan zoete versnaperingen klaar en was er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Tijdens de presentaties blikte Stichting ANDERS terug op het afgelopen jaar. Professor Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit verzorgde een presentatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Rondleiding
Tijdens de pauze was het mogelijk voor de deelnemers om rond te kijken in het gebouw van Cultureel Centrum Cascade. De rondleiding ging langs de verschillende zalen waar men informatie kreeg over de vele mogelijkheden. Ook was er tijd voor een kijkje achter de schermen en werd de Xebiuszaal van bovenaf bekeken. Als leuk extraatje gaf het popkoor Re-Flax tijdens hun wekelijke repetitie spontaan een kort privé-concert aan het gezelschap.

Verbinding
Na de pauze volgde het creatieve deel van het programma. In de zaal lagen voor alle deelnemers ballonnen klaar waarvan bloemen werden gevouwen. Erg leuk om de ondernemers hier samen mee bezig te zien én een ontspannen manier om met elkaar te verbinden. Hierna was het aan Stichting Anders om vooruit te kijken en aan de hand van een interview een praktijkcase te bespreken.
Na afloop van de geslaagde avond werd er geborreld en nagepraat. Lees hier hoe Stichting ANDERS de bijeenkomst heeft ervaren.

Cascade bedankt Stichting ANDERS voor de fijne samenwerking. Wij wensen de organisatie een mooi jaar waarin ze weer veel mensen kunnen helpen. Natuurlijk hopen we ook in 2020 weer samen te mogen werken aan een geslaagde partnerbijeenkomst.

Kijk voor meer informatie, verhalen, voorbeelden, huidige partners, en partnerschap op:
www.stichtinganders.nl Ben je een Rotterdamse ondernemer? Ga dan naar: www.stichtinganders.nl/rotterdam

(foto’s: Corina Giethoorn)