Geplaatst op 23 april 2019

Terugblik Aafje Kennispodium

Net als verschillende andere zorgorganisaties in de regio Drechtsteden/Rotterdam heeft Aafje al vaker Cascade gekozen als locatie voor hun bijeenkomsten. De eerste editie van het Kennispodium vond plaats op maandag 24 september 2018. Sinds mei was er contact tussen Cascade en Aafje, ruim op tijd om samen te kijken naar welke zalen en invulling het beste zouden passen. Het doel van deze speciale dag was kennisdeling met en door medewerkers.

Workshops en informatie
Het Kennispodium werd voor de tweede keer georganiseerd op donderdag 28 maart. Voor het plenaire deel werd gekozen voor de Xebiuszaal omdat hier de (theater)techniek extra mogelijkheden biedt voor nog betere en mooiere presentaties. Daarnaast waren diverse subruimtes nodig voor het uitvoeren van workshops als ‘Dieetvoeding’,  ‘Geluidsprikkels/muziek’ en ‘Dementie in virtual reality’. In grandcafé BOVEN. stonden informatiestands opgesteld en werden demonstraties gegeven, onder andere met zorgrobots. De gereserveerde zalen en ruimtes waren voorzien van passende audiovisuele middelen en horecafaciliteiten om het geheel af te maken. De eerste editie in september 2018 was een groot succes voor Aafje, de 170 deelnemers vertrokken geïnspireerd en goed geïnformeerd naar huis. Na enige tijd mocht Cascade een mooie bedankbrief ontvangen van de voorzitter van de raad van bestuur van Aafje. Een fijne opsteker voor het team!

Inspiratie op de planken
Na de positieve ervaring met het eerste succesvolle Kennispodium plande Aafje opnieuw twee bijeenkomsten in. De tweede editie van het Kennispodium op donderdag 28 maart jongstleden kreeg de titel ‘Inspiratie op de planken’ en werd door zo’n 200 medewerkers van Aafje bijgewoond. Ook nu was er sprake van een gedegen voorbereiding. Mede hierdoor, en dankzij de prettige samenwerking tussen Aafje en Cascade, verliep de gehele dag soepel. De technicus, de beheerder en de planner namen Aafje veel zaken uit handen, zowel vooraf tijdens de organisatie als bij de uitvoering. Met elkaar kijken we terug op een geslaagde editie van het Kennispodium en kijken we uit naar een volgende bijeenkomst in oktober 2019!

Cascade bedankt Aafje voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Fijn dat de organisatie haar bijeenkomsten in het cultureel centrum wil organiseren!