Geplaatst op 20 december 2018

Night of De Blije Borgh

De Blije Borgh heeft flink uitgepakt om haar 50-jarig jubileum om een bijzondere manier te vieren met alle medewerkers en vrijwilligers. Het jubileumfeest ‘Night of De Blije Borgh’ op vrijdag 7 december werd druk bezocht. Zowel ’s middags door de vrijwilligers, en ‘s avonds door de medewerkers.

Diamant
Nadat de genodigden hun entree maakten over de rode loper werden zij door een groep herauten muzikaal welkom geheten in een prachtig versierd Cascade. Van de bubbels die zij geserveerd kregen als welkomstdrankje, werd door de gasten heel voorzichtig genipt. Elk glas bevatte namelijk een klein diamantje dat je op echtheid kon laten testen door de aanwezige experts. Twee van de feestgangers waren de gelukkigen; zij visten een echt diamantje uit hun glas!

Entertainment
Na het welkomstwoord door butler Alphons en een speech van Han Hendrikse, directeur van de Blije Borgh, ging het entertainment van start met een goochel-act. Gasten die het aandurfden konden een ware metamorfose ondergaan bij de ‘Masters of Beauty’, tot groot vermaak van de omstanders. De haarstylisten gingen aan de slag met hun apparatuur en haaraccessoires om de feestgangers te voorzien van een ware creatie. Bij sommigen heel excentriek! Dames die de smaak te pakken hadden, konden meteen aanschuiven bij een van de visagisten om een glittermake-up te laten aanbrengen.

Creatief en muziek
In de grote theaterzaal werd ’s middags live muziek verzorgd door een zangeres en pianist. In de foyer, oftewel grandcafé BOVEN., werden de zitjes bezet door collega’s die, onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig met elkaar wilden bijpraten. Verder konden de dames zich creatief uitleven in de Niagarazalen waar verschillende workshops waren georganiseerd. Kerststukjes of een kunstig bloemarrangement creëren, of met kralen en andere attributen aan de slag om zelf sieraden te maken.
Tijdens het feest in de avonduren kreeg de band Boomerang de voetjes van de vloer met lekkere covernummers. Entertainer Bennie Solo ging op de Hollandse toer en nam de gasten mee in een polonaise door grandcafé BOVEN.

Zowel in de middag als in de avonduren werd het een onvergetelijk feest. Met lekker eten en drinken, live muziek en bijzonder entertainment, echt voor ieder wat wils. Een feest waar nog lang over nagepraat zal worden!

foto’s: Cees van Meerten/FotoExpressie